2014. április 10., csütörtök

Használt Canon EOS 1Ds mark II teszt - vélemény



 A japán gyártó 2004-ben jelentette be a Canon EOS 1Ds mark II fényképezőgépét, amelyet a Canon EOS 1Dmark II mellett forgalmazott. A profi szegmensben tehát folytatódott a trend, miszerint egy gyors APS-H formátumú váz mellett egy nagy felbontású Full Frame vázat is forgalmaznak.
A Canon EOS 1Ds mark II 16,7 megapixeles Full Frame CMOS érzékelőt kapott, amellyel a felbontás terén hatalmasat lépett előre az elődhöz, a Canon EOS 1Ds-hez képest. Az érzékenység ugyan nem nőtt jelentősen – ISO 50-3200 között lehetett állítani – a felbontás ilyen mértékű növekedése után azonban egy szava sem lehetett a vásárlóknak.
Az élességállításról a 45 mezős AF gondoskodott, csakúgy, mint a Canon EOS 1D mark II esetében, és maradt a 21 zónás TTL fénymérés is.


A sorozatfelvétel sebessége nőtt az elődhöz képest – 4 fénykép/másodperc 32 JPEG formátumú kép erejéig – viszont jócskán elmarad a Canon EOS 1D mark II-höz képest. Ekkora felbontás, és ilyen magas minőség mellet szükség volt a jól bevált DIGIC II processzor szolgáltatásaira, amely jól végezte a dolgát.
A Canon EOS 1Ds mark II nem tölt be jelentős szerepet a digitális fényképezőgépek használt piacán, mert profi váz révén keveset vásároltak belőle, ráadásul a tulajdonosaik érthető okból ragaszkodnak hozzá.
A Canon EOS 1Ds mark II egy ízig-vérig profi masina, amelyet azért vásároltak, hogy munkára fogjanak, ezért kevés megkímélt, kevés expós darab lelhető fel belőlük a használt piacon.
Használt Canon EOS 1Ds mark II beszerzését azoknak ajánlom, akik mernek kockáztatni, és bele mernek vágni egy majdnem 10 éves profi váz megvásárlásába. Némi körültekintéssel, valamint szakszerviz tanácsával azonban lehet találni megkímélt példányokat, amellyel meg lehet fogni az isten lábát.
A cikket készítette: Torzsa Lajos esküvői fotós Visegrád.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése