2014. május 26., hétfő

Használt Canon EOS 1D Mark III teszt - vélemény

A japán gyártó a 2007. év elején jelentette be a Canon EOS 1D Mark III modelljét, amely a Canon EOS 1D Mark II-t volt hivatott leváltani, és a konkurens márka modelljei közül a Nikon D2 széria nagy ellenfele volt.
A Canon EOS 1D Mark III egy 10,1 megapixeles APS-H méretű CMOS érzékelőt kapott, amelynek a felbontása alig nőtt az elődhöz képest. A hagyomány tehát folytatódott, a gyártó minden „kompromisszumot” a sebesség érdekében hozott meg.
Épphogy csak nőtt a Canon EOS 1D Mark III érzékenysége – a váz ISO 100-3200 (kiterjesztve ISO 50-6400) érzékenységek között állítható.
Amiben nagyot lépett elő a Canon EOS 1D Mark III az a sebessége, illetve a puffer mérete, hiszen a váz 10 kép/másodperc sorozatfelvételi sebességre volt képes 110 JPEG kép erejéig. Ezzel a tulajdonságával a Canon EOS 1D Mark III jelentősen kiemelkedett az egész DSLR mezőnyből.
Jelentős előrelépés történt a fénymérés tekintetében, hiszen a Canon EOS 1D Mark III 63 zónás TTL fénymérést kapott, viszont a 45 pontos élességállítás nem esett át jelentős változáson. A Canon EOS 1D Mark III viszont 100%-os lefedettségű keresőt kapott, amely innentől kezdve a profi digitális fényképezőgépek egyik ismérve lett.


A Canon EOS 1D Mark III DIGIC III processzort kapott – ez a fejlesztés nyilván pozitívan hatott a sebességre és az egyébként kiváló képminőség megtartására, javítására a gyakorlatilag alig növekvő felbontás mellett.
A Canon EOS 1D Mark III sokkal nagyobb, immár 3 colos 230.000 pixeles LCD kijelzőt kapott, egy leheletnyit csökkent a súlya, az SD és a CF kártyák mellett már CF II is tudott kezelni – tehát elmondható, hogy egy sok olyan ráncfelvarráson esett át, amelyet a kor megkövetelt.
A Canon EOS 1D Mark III jelentős szerepet tölt be a használt digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán, már ami a profi szegmenst illeti, hiszen a korábbi profi modellek közül ez az egyik leggyakrabban előforduló váz a használt piacon.
Használt Canon EOS 1D Mark III beszerzését azoknak ajánlom, akiknek fontos a fényképezési sebesség, professzionális vázra van szükségük, de nem akarnak sok pénzt vázra költeni. Úgy gondolom, hogy a Canon EOS 1D Mark III elégséges szolgáltatást nyújt akár professzionális feladathoz is, az árkülönbözetet, amit megspórolunk pedig érdemes minőségi objektívre költeni.
A cikket készítette: Torzsa Lajos - esküvői fotós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése