2014. április 19., szombat

Használt Canon EOS 350D teszt - vélemény



A Canon EOS 300D-vel a japán gyártó lehetővé tette, hogy a digitális tükörreflexes fényképezés sokkal szélesebb kör számára elérhetővé váljon. A Canon EOS 300D nem volt olcsó váz, de már azok is meg tudták vásárolni, akik nem hivatásszerűen fotóztak. A Canon EOS 350D-vel 2005 nyarán folytatódott a hagyomány, és a gyártó gyakorlatilag minden hibát kijavított ezen a vázon, amelyet az elődön észrevehettünk.
A Canon EOS 350D egy 8,0 megapixeles APS-C méretű CMOS érzékelőt kapott, és a bizton mondhatjuk, hogy a felbontás pont annyival nőtt, amennyire szükség volt, és amennyi nem ment a képminőség rovására. Az érzékenység nem nőtt – továbbra is ISO 100-1600 értékek között állíthatunk – viszont cserébe a képzajra gyakorlatilag egyik értéken sem lehetett panasz.
A Canon EOS 350D 7 fókuszpontú TTL élességállító rendszert kapott és a fénymérés sem változott.
A sorozat felvételi sebesség javult (3 kép/másodperc 14 JPEG kép erejéig) – ez a tulajdonság éppen annyit változott, amennyit a kor megkövetelt, de ez továbbra sem kiemelkedő adat.

A Canon EOS 350D DIGIC II processzort kapott, amely nyilvánvalóan hasznos volt a képminőség szempontjából, viszont ennek köszönhetően jelentősen gyorsabb lett a váz, a bekapcsolási idő 3 másodpercről 0,3 másodpercre csökkent.
Néhány további hasznos szolgáltatás is javult: gyorsabb lett a CF kártya kezelés, elérhetővé vált az USB 2.0 csatlakozási lehetőség, viszont az LCD kijelző felbontása 115.000 pixelre csökkent.
A Canon EOS 350D egy jól átgondolt masina, amelynek a tervezésekor ügyeltek a költséghatékonyságra, illetve arra, hogy ne állítsanak házon belül konkurenciát a Canon EOS 20D számára.
A Canon EOS 350D nem tölt be jelentős szerepet a használt digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán, de azért néhány példány elő szokott kerülni. Használt Canon EOS 350D beszerzését azoknak ajánlom, akik kezdő fotósként olcsón szeretnének digitális tükörreflexes fényképezőgépet vásárolni. A Canon EOS 300D-hez hasonlóan azonban inkább azt javaslom, hogy a Canon EOS 350D helyett az épphogy csak drágább utódmodellekből válasszanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése