2014. március 20., csütörtök

Használt Canon EOS D60 teszt - vélemény



A japán gyártó két évnyi szolgálat után a Canon EOS D60-as modelljével váltotta le a Canon EOS D30-at 2002-ben. Ekkor a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán még kicsiket lépkedtünk előre – lássuk mit tudott az utód.
Az elődhöz képest a Canon EOS D60 legjelentősebb változása, hogy ez a váz egy 6,3 megapixeles APS-C méretű CMOS érzékelőt kapott, amellyel tulajdonképpen megduplázódott fényképezőgép felbontása. Persze a felbontás növekedése a képzaj növekedésével járt volna együtt, ezért a gyártó maximum ISO 1000-ig terjesztette ki az érzékelő érzékenységét. A gyakorlati tapasztalat az lett, hogy ISO 800-as érzékenységen a Canon EOS D60 a Canon EOS D30 hasonló minőségű fényképet tudott produkálni, immár dupla felbontás mellett.


A felbontás növekedésén kívül semmilyen jelentős változást nem eszközöltek a Canon EOS D60-on, így maradt ugyanaz a váz, ugyanazok a kezelőszervek, maradt a 3 pontos Multi-Basis TTL élességállító rendszer, és a lassú processzor...A belcsíny fejlesztésének az elmaradása leginkább a képfeldolgozás lassúságán és a sorozatsebességen látszott meg, így a Canon EOS D60 gyenge pontja az elődhöz képest a sebessége volt.
A Canon EOS D60 az elődhöz képest szintén nem tölt be jelentős szerepet a használt piacon, mert, (akkor) profi váz révén kevés volt belőlük a piacon, a tudása pedig nem kelti fel a vásárlók vágyait.
Használt Canon EOS D60 vásárlását azoknak ajánlom, akik olcsón szeretnénk egy DSLR vázhoz jutni, esetleg gyűjtő szándékuk van.
A cikket készítette: Torzsa Lajos - esküvői fotós Poroszló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése